Pagini

duminică, 8 decembrie 2013

Ce sanse au studentii sa obtina un credit rapid nebancar?

Conditia de eligibilitate principala, aceea de a avea un venit constant, se opune dorintelor studentilor de a obtine un imprumut rapid


Chiar daca in mod direct, regulile BNR nu prevad explicit obligatia creditorului de a avea un venit constant, conditiile de eligibilitate ramanand la latitudinea institutiilor financiare, totusi, exista o regula ce prevaleaza toate aceste "libertati" de atitudine a bancilor si a Institutiilor Financiare Nebancare. Aceasta regula peste care nu se poate trece este pragul de indatorare, care nu poate fi depasit de niciun cetatean roman, ce doreste sa aceseze un credit bancar sau nebancar.

Indiferent de natura creditului rapid, societatea financiara trebuie sa se asigure ca veniturile lunare ale solicitantului imprumutului ii permit sa nu depaseasca prin scaderea din acestea a ratei lunare aferente creditului, un anumit procent, procent ce este stabilit de BNR in functie de mai multe criterii.

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]


Astfel, pot studentii sa imprumute bani? Pot studentii sa apeleze la un imprumut rapid? Ce faci daca esti student, dar ai nevoie de un credit pentru a-ti achizitiona un laptop sau pentru a-ti planui o vacanta de sarbatori? Poate ai nevoie de fonduri suplimentare pentru cursuri? Ce solutii de creditare au studentii in ziua de azi?

Imprumutul rapid nebancar ofera posibilitatea obtinerii unor sume mici in maxim 48 de ore sume, fara giranti sau garantii materiale, direct la domiciliu. Pentru a intra in posesia unui astfel de credit, solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin si dovada unui venit constant. Pentru aceasta sunt acceptate fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit sau orice alt document prin care se poate dovedi un venit stabil. Printre institutiile nebancare care acorda astfel de credite se numara: Provident Financial Romania, Cetelem, TBI Credit, FRFS, Viva Credit.

In afara bancilor si IFN-urilor, exista si o organizatie non-profit, Fundatia Equalis, care ofera imprumuturi studentilor. Diferenta este ca dobanda perceputa este foarte mica, iar imprumutul este adaptat studentilor, inclusiv unor asfel de situatii - lipsa unui calculator pentru realizarea lucrarilor scolare.

Unele banci iti ofera posibilitatea de a beneficia de o perioada de gratie de doi ani, iar dupa absolvirea facultatii te angajezi, apoi incepi sa-ti platesti creditul. In ce conditii pot obtine credit student? Ca sa poti sa iei un imprumut trebuie sa fii student si sa ai un venit, bursa sau salariu.

Daca nu ai nici un venit poti sa aduci o ruda de gradul intai care sa ia imprumutul in numele tau. Creditul poate fi garantat cu valori mobiliare: depozite bancare, calculatoare, televizoare sau printr-un girant care poate fi si din afara orasului in care studiezi.

Ce credite exista pentru studenti? Bancile din Romania vin in intampinarea studentilor cu oferte convenabile. BRD ofera pentru studentii din anii terminali pana la 1000 de euro, pe o perioada de minimum doi ani si maximum cinci.

Exista oferte asemanatoare pentru studentii bursieri, romani si straini. Poti sa imprumuti oricat, dar rata creditului nu trebuie sa depaseasca 30% din veniturile tale sau ale garantului. BCR acorda un imprumut pentru plata studiilor care poate fi virat direct in contul universitatii sau, la cerere, ofera jumatate din suma in numerar. BCR percepe o dobanda de 17% pe an, la creditul in lei. Daca ai un depozit si garantezi cu el, dobanda se poate reduce cu 2 procente. La Eurombank dobanda este de 18% pe an. CEC ofera credite pentru studii cu dobanda de 15% pe an.
Custom Search