Pagini

miercuri, 4 decembrie 2013

De ce sa apelezi la creditele rapide online?

Sunt mai scumpe creditele rapide nebancare daca sunt accesate online? Care sunt avantajele creditelor rapide online?


De ce s-a creat aceasta idee cum ca creditele online ar fi mai scumpe, nu se stie exact. Cert este ca, acum cativa ani in urma, existau anumite probleme legate de Institutiile Financiare si datele pe care acestea le puneau la dispozitia clientilor online; se ascundeau multe informatii, se deformau de asemenea informatii, erau tot felul de tertipuri care sa-l faca pe client sa acceseze credite rapide pe internet, adica online, ca mai apoi, omul sa descopere diverse ascunzisuri in ceea ce inseamna in fapt respectivul credit. Intre timp, BNR a impus reguli drastice cu privire la modul in care isi fac publice informatiile in online aceste Institutii Financiare Nebancare. Totul trebuie sa fie clar si la vedere, fara a se ascunde diverse informatii, chiar trebuie sa se specifice clar nivelul dobanzilor si alte detalii legate de creditele rapide oferite online.

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]


De asemenea, IFN-urile trebuie sa detina pe site-ul propriu un calculator de rate, astfel incat clientii sa-si poata calcula online suma maxima pe care o poate obtine, nivelul lunar al ratelor pe care urmeaza sa le ramburseze, etc. Intre timp IFN-urile si-au imbunatatit la randul lor platformele online, astfel incat acum clientul chiar are o imagine detaliata asupra produselor financiare.

Cand vine vorba despre imprumuturile rapide, exista, evident, concurenta intre IFN-uri. Astfel ca tu ai o gama larga de oferte. In plus, acest aspect face ca imprumuturile sa fie tot mai ieftine. Cand vine vorba de creditele rapide online, specialistii sustin ca exista unele firme de top la care este bine sa apelezi: Cetelem IFN S.A., TBI Credit IFN S.A., Provident, FRFS, Patria Credit, ICredit, Viva Credit.

Existau in trecut clienti care au trecut prin experiente neplacute cu imprumuturile rapide accesate online, insa, lucrurile s-au schimbat radical, cum va spuneam mai sus. Insa, exista intotdeauna un risc pe care oamenii trebuie sa-l aiba in vedere, de aceea este bine sa fie atenti si sa se informeze inainte de a accesa un imprumut rapid online. Nevoia de bani si nivelul economic in care se afla societatea romaneasca ii determina pe tot mai multi romani sa apeleze la imprumuturi. Cum bancile au inceput sa se ocupe doar de operatiunile curente si de eventual ceva contracte si imprumuturi cu statul, oamenilor nu le raman multe variante de a accesa un credit.

In fapt printre putinele variante pe care acestia le au de a face rost de bani se numara Institutiile Financiare Nebancare, CAAR-urile si Casele de Amanet.

Cum poti obtine bani apeland la creditele rapide nebancare? Raspunsul este unul destul de simplu: poti obtine bani in general in functie de nivelul veniturilor tale lunare, deci a capacitatii proprii de rambursare a imprumutului. Cum accesezi astfel de credite rapide? Si aici este simplu: variantele sunt de asemenea multiple si la indemana clientilor. IFN-urile au venit in intampinarea nevoilor imediate ale clientilor, oferind produse financiare rapide, accesabile online, telefonic, la ghiseu, sau variante mixte ale acestora, cum este de exemplu creditul Cetelem, unde completezi formularele online dupa care le printezi si le transmiti catre sediul respectivei societati nebancare.

Un lucru este cert, creditele rapide nebancare se acceseaza usor dar se ramburseaza greu, din cauza ca sunt destul de scumpe. In principiu, discutam de credite nebancare rapide, fara garantii si fara giranti, indiferent daca le accesam online, telefonic sau in scris.

In fapt, creditele rapide online reprezinta doar un indiciu cu privire la modalitatea de accesare a imprumutului; nu este un produs financiar in sine. Online inseamna doar modul in care soliciti acordarea propriu-zisa a creditelor.

In privinta dobanzilor, acestea sunt oarecum de inteles cand vine vorba de creditele rapide nebancare, dintr-un motiv foarte simplu: fiind imprumuturi fara garantii, IFN-urile isi asuma o serie de riscuri pe care si le acopera din dobanzi. Alta varianta de acoperire a riscului este aceea a conditiilor de eligibilitate care pot deveni foarte drastice (asa cum este cazul creditelor bancare) sau prin garantarea efectiva a creditelor.

Ce IFN-uri ofera credite nebancare rapide?

In esenta majoritatea IFN-urilor ce au in portofoliu credite de consum, au si alternative de creditare rapida. Insa, asa cum spuneam mai sus, aceste societati nebancare au creat o serie de produse financiare specifice unor nevoi imediate ale cetateanului, tot credite rapide, asa cum intalnim de exemplu: creditele pana la salariu de la Viva Credit, creditele la domiciliu de la Provident, etc.

In general, documentele necesare pentru solicitarea unui credit rapid sunt:

- buletinul de identitate;
- dovada unui venit cert: fie fluturasul de salariu, fie o adeverinta de venit;
- o factura de utilitati care sa ateste faptul ca posesorul actului de identitate locuieste la adresa inscrisa in buletin;
- un cont bancar deschis in lei la o banca din Romania.
- unele societati solicita si fisa fiscala.
Custom Search