Pagini

joi, 13 februarie 2014

Reesalonarea, echitabila sau neserioasa?

Bancherii iau foc la reesalonarea creditelor


Evident, ca orice lege din Romania care se aplica intr-un domeniu sau altul, si aceasta propunere de reesalonare a creditelor este facuta prin birouri pe genunchii unor secretare de partid sau, in cazul de fata, de BNR, fara a se solicita opinia celor implicati. Rezultatul? Bancherii sunt total nemutumiti de masura de reesalonare a creditelor, si spunem noi, pe buna dreptate.

Bancherii respin ideea ca statul sa plateasca jumatate din rata lunara a creditelor contractate de romani, ale caror venituri nu depasesc 1600 lei lunar, si care au restante mai mici de 90 de zile.

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]Evident, majoritatea bancherilor sustin ca masura este inechitabila, insa, evident, nimeni nu stie in ce conditii se aplica, odata ce ministrul delegat pentru buget sustine ca statul va sustine doar jumatate din plata creditului de baza, fara dobanda, in timp ce reprezentantii BNR sustin ca injumatatirea ratelor se face in etape si ca se va ajunge si la plata jumatatii din dobanda lunara avuta de un cetatean, in conditiile mentionate de venit.

De la BNR se transmite ca nu trebuie facut mare tam-tam pe idee, pentru ca ea nu trebuie sa fie obligatorie. Evident, BNR, ca mai mereu in ultima vreme, ne informeaza ca inca se afla in lupta cu bancile comerciale.

Ce se intampla in fapt? Ca masura de crestere economica, se doreste cresterea consumului cu orice pret, si evident castigarea unui numar de alegatori pentru viitoare alegeri in Parlamentul European si pentru prezidentialele din toamna.

Cum plateste statul injumatarea ratelor? In mare, masura prevede sustinerea prin diminuarea rezervelor bancilor comerciale la BNR, fapt ce va spori o anumita concurenta intre bancile comerciale medii, lucru ce nu convine bancilor mari.

Revenind la castigul romanilor si la creditele de consum ce vor fi sustinute, ne intrebam daca masura se aplica si pentru viitoarele credite sau doar retroactiv, pentru creditele executate in perioada de dinainte de criza, deci, vorbim de celebrele credite doar cu buletinul?!

In aceste conditii tulburi, ne intrebam cine are de castigat? Raspunsul este unul deosebit de simplu, mai ales daca urmarim declaratiile reprezentantilor BNR din ultima vreme: Institutiile Financiare Nebancare.

Ce o sa faca romanii in conditiile in care Guvernul le promite reducerea ratelor, iar bancherii nu le mai acorda credite? Se vor imprumuta de la IFN-uri, chiar in conditiile unor dobanzi mai ridicate.

Evident, IFN-urile si chiar unele banci mici, vin in intampinarea nevoilor clientilor cu o serie de oferte care mai de care mai atractive, credite rapide acordate in regim de urgenta, in conditii de eligibilitate mult mai permisive decat ce se oferea la banca. Aflati mai multe informatii despre creditele rapide, vizitand site-ul Crediton.

Oricum, indiferent de pozitia in care va situati fata de aceasta reesalonare, fiti atenti cand contractati un credit, indiferent daca este bancar sau nebancar. In special cand vine vorba de aceste mult ravnite credite rapide, trebuie sa intelegeti regulile si detaliile legate de imprumut inainte de a va indatora,
Custom Search