Pagini

sâmbătă, 7 iunie 2014

Credit de nevoi personale de la IFN

Tu ce alegi, Banca sau IFN-ul pentru a conctracta un credit de nevoi personale?


Un credit de nevoi personale este un serviciu furnizat atat de Institutiile Financiare Nebancare cat si de banci, iar acest lucru incepe sa-i incurce intre-un fel pe romani in ultima vreme.

De ce a devenit creditul de nevoi personale o enigma pentru clientii romani? Pentru ca in piata financiara din Romania, pe langa Institutiile Financiare Nebancare independente, exista IFN-urile ce functioneaza pe langa banci.

Daca va intrebati ce este cu aceste IFN-uri de pe langa banci, este greu de explicat acest fapt, fara sa detaliem conciditiile de acorda si comparatiile acestora cu celelalte caracteristii specifice unui credit de nevoi personale.

Multe banci din Romania au pe langa IFN-uri deja cunoscute: Banca Transilvania are BT Leasing, BT Directe, BRD are BRD Finance, Garanti Bank are CashExpress ori FRFS, BCR are BCR Leasing, UniCredit are UniCredit Consumer Financing. Aceasta lista este destul de lunga, majoritatea bancilor comerciale din Romania avand sub aripa o astfel de institutie financiara nebancara.

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]De principiu, un credit de nevoi personale se caracterizeaza printr-un set de conditii de acordare, de grad de indatorare, de documente solicitate de catre institutia finantatoare. In legislatie, trebuie sa stiti ca institutiile nebancare functioneaza dupa o lege proprie, iar permisivitatile societatilor nebancare sunt mult mai mari decat cele ale bancilor, in special pe partea dedicata reesalonarilor, unde bancile sunt ingradite de a le efectua dupa ce se depaseste un anumit de zile restante. Aceste mici diferente, ce pot parea insignifiante pentru cetateanul de rand, totusi, ele fac diferenta intr-o creditare.

Un credit de nevoi personale acordat de o banca este mult mai restrictiv decat cel acordat de o Institutie Financiara Nebancara, insasi procesul de creditare din Romania din ultimii ani a suferit enorm din cauza acestor asa-zise restrictii pe care bancile le au.

Unul din motivele incetinirii si reticentei in acordare de noi credite din partea bancilor este acela ca foarte multi clienti nu s-au mai calificat pentru obtinerea unui imprumut bancar, fie datorita diminuarii veniturilor, fie datorita unor restante anterioare, etc.

Bancile, un pic luate la rost de diverse institutii si persoane, au avut totusi motive destul de bine intemeiate de a nu mai acorda credite intr-un ritm alert. Unele dintre aceste motive au fost chiar stabilite prin legislatie, legislatie aparuta in special datorita celebrelor credite cu buletinul si a multor altor nereguli ce trenau in perioada anterioara crizei economice in Romania.

Un credit de nevoi personale acordat de o Institutie Financiara Nebancara este restrictionat doar de gradul de indatorare, factor de care trebuie sa tina cont toate institutiile financiare, in rest, fiecare societate isi face propriile reguli. Aceste reguli instituite de societatile financiare au la baza ideea de risc, risc ce este acoperit prin diverse modalitati de firmele de creditare: unele merg pe documentele justificative ale venitului si restrictii privind vechimea in munca, altele merg pe dobanzi mari, altele merg pe solicitarea de garantii, etc.

Concluzia celor spuse mai sus este urmatoarea: un credit de nevoi personale acordat de un IFN (indiferent ca este vorba de IFN-urile independente ori de cele ce functioneaza sub umbrela bancilor), este mult mai lejer acordat si mult mai simplu de reesalonat decat unul acordat de banci. Practic, la banci, daca ai o intarziere de 30 de zile a ratei, esti inscris in Biroul de Credit ca rau-platnic, fara vreo posibilitate de a-ti reesalona imprumutul. Sa speram ca electo-rata ce se preconizeaza sa fie aplica, va reglementa intr-un fel si acest principiu al reesalonarii, care ingradeste posibilitatile bancii de a-si ajuta intr-un fel clientii mai putini norocosi, dar si pe clienti de a-si elibera impovararea.
Custom Search