Pagini

vineri, 15 august 2014

Credit social pentru rau-platnici

Un credit rapid si simplu de obtinut, chiar si pentru rau-platnici, este cel acordat de CAR-uri.


Casele de Ajutor Reciproc acorda credite si rau-platnicilor creditelor bancare ori nebancare. Asa-numitele imprumuturi sociale sunt insa foarte scumpe, cu cat restantele sunt mai mari si scoringul din Biroul de Credit mai scazut.

Exista in Romania ceea ce se cheama UNCARSR, adica Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania. Aceasta organizatie este autorizata si raspunde de mentinerea si dezvoltarea CAR-urilor, societati ce functioneaza ca orice institutie financiara nebancara obisnuita. Facand o paranteza, daca nu stiati, CAR-urile, ca si Casele de Amanet, functioneaza de cativa ani sub titulatura de institutii financiare nebancare (IFN-uri).

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]O Casa de Ajutor Reciproc reprezinta in fapt o asociatie de persoane fizice, salariate ce detin niste venituri salariate. Diferenta dintre o Casa de Ajutor Reciproc si o Institutie Financiara Nebancara este aceea ca CAR-urile sunt societati fara scop patrimonial, ele fiind axate doar pe sprijinirea si intrajutorarea financiara a membrilor sai.

casele de Ajutor Reciproc functioneaza in special pe langa mariile intreprinderi si societati, astfel, vom intalni CAR-ul gardienilor publici, cea a imprimieriilor, cea a librariilor, cea a unor anumite spotale, cea a CFR-ului, etc.

Toate aceste Case de Ajutor Reciproc sunt monitorizate si supravegheata, ele functionand in baza unei legislatii specificie, anume, legea 122/1996, legea 246/2005, etc, dar si a legislatiei generale aplicabile in domeniu.

Spre exemplu, Casa de Ajutor Reciproc a pensionarilor, Omenia, acorda credite membirilor in conditii foarte simple, deci, putem discuta de imprumuturi sociale.

Omenia acorda imprumuturi mebrilor sai, iar sumele generate de dobanzi sunt folosite pentru activitati de asistenta sociala.

Aceasta CAR acorda imprumuturi pe perioade de la 6 la 24 de luni, cu o dobanda efectiva de 14% pe an. Valoarea unui astfel de imprumut social este de maxim 1000 de lei. Pentru a accesa un imprumut sunt solicitate urmatoarele documente: buletinul de identitate, talonul de pensie recent si giranti care la randul lor trebuie sa prezinte un act de identitate, un talon de pensie sau dupa caz o adeverinta de salariu tip.

Rambursarea imprumuturlui se poate face si anticipat, caz in care s restitutie proportional si diferenta de dobanda.

O intarziere la plata ratelor implica aparitia unor penalizari, iar daca restantele depasesc valoarea a doua rate, se trece la proprire pe veniturile cu care se gireaza imprumutul.
Custom Search