Pagini

marți, 11 noiembrie 2014

Care este cel mai avantajos imprumut nebancar?

Care dintre IFN-uri ofera cel mai avantajos credit?


Avand in vedere multitudinea de institutii financiare nebancare din piata, romanilor le este foarte greu sa gaseeasca varianta optima de imprumut, adica cea care ii ofera cele mai multe avantaje.

In esenta am spune ca cel mai avantajos imprumut nebancar este si cel mai ieftin, insa, pentru multi doritori, cel mai avantajos credit este cel care este acordat, in speta, multi clienti nu indeplinesc conditiile minime de eligibilitate, de accea, multi se multumesc cu putin, adica cu acceptarea.

Pentru restantierii bancilor, pentru cei cu venituri mici, grija unui imprumut nebancar avantajos se afla printre ultimele prioritati, lucru de care profita uneori si societatile financiare. Evident, oamenii trebuie sa se informeze, insa, stiti cum e, nimeni nu te bate la cap la nesfarsit. Pana la urma, hotararile sunt personale si trebuie sa ti le asumi.

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]In fine, pentru ca citim mereu pe internet depsre tot felul de cazuri, care mai de care mai dramatice, majoritatea lor fiind generate de lipsa informarii, este bine sa specificam de cate ori avem ocazia ca, inainte de accesarea oricarui imprumut, bancar sau nebancar, este indicat sa va informati, sa studiati oferta pietei, sa analizati mai multe oferte, sa verificati cu atentie contractul, sa cunoasteti efectiv toate detaliile conditiilor sub care va imprumutati.

Acum, revenind la cel mai avantajos imprumut nebancar din piata, va putem spune din start ca, cel mai avantajos este cel care vi se potriveste. Cum adica? Simplu! Unii dintre dumneavoastra aveti nevoie de un credit rapid in 24 de ore, altii doriti un imprumut fara a vi se solicita adeverinta de venit, altii doresc un credit urgent pana la salariu, altii vor sa ia un imprumut pe termen scurt, altii vor doar o suma mica de bani pe termen mediu, alti vor bani de studii sau de vacanta, unii doresc bani pentru intretinere ori pentru medicamente, etc. Fiecare nevoie se categoriseste intr-o forma ce imbraca una din hainele creditarii bancare ori nebancare. Mai bine zis, pentru o suma mare de bani, pe termen lung, puteti sa apelati la o institutie nebancara ce ofera astfel de imprumuturi, insa solicita o garantie substantiala in schimb, cum ar fi o ipoteca pe o imobil. Aceste credite ipotecare sunt printre cele mai ieftine din piata nebancarelor, insa, evident, sunt si cele mai riscante, deci atentie mare cand le accesati, sa stiti foarte bine ca aveti posibilitatea de le rambursa, altfel va veti gasi intr-o situatie cu adevarat complicata.

O alta categorie de credite nebancare avantajoase, dintr-un anumit punct de vedere, anume cel al dobanzilor, sunt creditele ipotecare, cum sunt cele de la Verida Credit, societate nebancara ce ofera o dobanda fixa de 10,4% pe an.

Din categoria creditelor nebancare de nevoi personale, fac parte majoritatea ofertelor IFN-urilor din piata, inclusiv cele rapid. Evident, daca nu discutam de imprumuturile rapide, restul ofertelor se invart in medie intre aceleasi valori ale dobanzilor, cu conditia sa fie analizate in aceeasi cheie. Pentru ca aproape toate IFN-urile au in portofolii oferte variate, este foarte greu sa compari doua produse financiare din piata. Daca analizezi doar dobanda anuala efectiva, te poti insela grav, daca tu ai in vizor un credit pana la salariu si un imprumut pe 5 ani.

Pe termen scurt, IFN-urile sunt solutia, reci un imprumut nebancar este cel mai indicat in acest caz, mai ales ca este si singurul accesibil romanilor, pentru ca bancile nu acorda credite rapid pe termen scurt, in primul rand pentru ca nu le permite legea, iar in al doilea rand pentru ca nici ele nu sunt hotarate sa relanseze creditarea.

In fine, haideti sa vedem totusi, ce inseamna un credit nebancar avantajos din piata.

Vom lua ca exemplu, un imprumut de 2000 de lei, contractat pe o perioada de 12 luni:

- Cetelem, ne ofera o rata lunara de 192,30 lei, conform simulatorului de credit online de pe site-ul IFN-ului;

- Provident, ne ofera o perioada minima de 54 saptamani, iar rata saptamanala este de 51,54 lei  lei, asta inseamna ca, daca consideram cele 54 de saptamani ca fiind 12 luni, rata lunara ar insemna 231,93 lei;

- Credius, ne ofera un credit de 2000 de lei, la o rata lunara de 217,45 lei, daca aducem o adeverinta de venit, ori o rata lunara de 227,99 lei, daca nu prezinta adeverinta de venit;

- Simplu Credit, ne ofera un imprumut de 2000 de lei, pe un an de zile cu o rata lunara de 193,17 lei si un comision de acordare de 150 de lei, asta inseamna un cost lunar de 205,67 lei;

- la iCredit ne-a fost imposibil sa calculam cat ar costa, pentru ca limita perioadei de imprumut era de 36 de saptamani, caz in care rata saptamanala a unui credit de 2000 de lei, ajungea la 112.05 lei, insa, avand in vedere ca rata scadea odata cu cresterea perioadei, nu putem sa ne hazardam intr-o comparatie;

Cam acestea ar fi cateva exemple, exemple nu neaparat reprezentative, insa sunt clar printre cele mai cunoscute oferte din piata. Din pacate, alte IFN-uri nu ne-au permis determinarea unei rate lunare pentru acest exemplu considerat in analiza noastra.
Custom Search