Pagini

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Cat costa un credit pentru "prima masina"?

S-a lansat programul "prima masina", iar conditia primordiala este ca cei care doresc sa aplice sa depuna un avans de cel putin 5-10%.


In sfarsit vedem pornit programul "prima masina", program accesibil oricarui cetaten cu varsta intre 18 si 35 de ani, care poate aduce de acasa o suma de bani echivalenta cu 5-10% din valoarea creidtului aferent.

In acest aranjament, statul garanteaza 50% din valoarea creditului, fapt ce ar trebui sa determine bancile sa fie usor mai flexibile in acordare.

Daca ai peste 36 de ani, poti beneficia de acest program "prima masina", in conditiile in care avansul este de 10%, iar garantia statului este de 40%, deci, bancile vor fi mai rigide in acordarea imprumutului. Cerintele obligatorii se regasesc si in standardul automobilului dorit, in sensul in care acesta trebuie sa fie Euro 5, iar firma de la care achizitionezi trebuie sa aiba ca obiect de activitate vanzarea de automobile, iar pretul vehiculului sa nu depaseasca 50.000 de lei, fara TVA. O alta conditie obligatorie este si incheierea unei polite Full Casco.

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]Suma alocata de Guvern pentru programul "prima masina" este de 50 milioane de lei, fapt ce ne determina sa analizam un pic care ar fi numarul de masini ce poate fi cumparat astfel, prin acest program. Daca consideram ca 50.000 este suma pentru o masina, numarul total de masini ce poate fi oferit este de 1000. Practic, 1000 de masini reprezinta numarul minim de masini ce poate fi cumparat prin programul "prima masina". Daca consideram pretul unei masini la o valoare de 7000 de euro fara TVA, adica, un 30.800 lei fara TVA, numarul mediu de masini ce poate fi achizitionat prin acest program urca la 1623. Este un numar mic, mare? Dumneavoastra hotarati!

Ce nu intelegem noi este, de ce estimarile vanzarilor prin programul prima masina sunt de 20.000 de masini. Poate totusi programul este facut sa se desfasoare pe mai multi ani, si atunci, ar fi o explicatie valabila.

Noi va spunem ca aveti ocazia sa va cumparati o masina la un pret mai mic, avand in vedere faptul ca statul garanteaza jumatate din credit, probabil ca dobanzile vor fi usor mai mici fata de un credit auto obisnuit.

un alt aspect demn de luat in seama este acela ca imprumutul acesta nu poate sa depaseasca 7 ani.

In aceasta ordine de idei, multe banci comerciale vin cu oferte de creditare pe acest program, ba chiar si producatorii au promotii tentante pentru aplicatii din programul "prima masina".
Custom Search