Pagini

vineri, 12 decembrie 2014

Credite pentru rau-platnici 2015

Credite pentru rau-platnici 2015


Se va flexibiliza atitudinea IFN-urilor vis-a-vis de restantieri in 2015?

Toata lumea doreste sa afle daca in 2015 creditele pentru rau-platnici vor exista. Evident, asteptarile sunt mari, insa, in mod clar nu s-a schimbat nimic la nivel legislativ sau normativ, nici macar la nivelul normativelor interne impuse de fiecare societate financiara in parte.

Si totusi, in piata au inceput sa apara din ce in ce mai multe Institutii Financiare Nebancare ce tind a-si simplifica acordarea creditelor. Astfel de imprumuturi nebancare intalnim spre exemplu la Credius, la Ferratum, la Telecredit, etc.

1) Imprumut rapid doar cu buletinul Mindi

[Completeaza formular]


2) Provident - Imprumut rapid in 24 ore

[Accesati online - AICI]


3) Oferta Telecredit - credit online

[Completeaza formular]Tendinta actuala este de crestere a lejeritatii de acordare, insa, doar cateva IFN-uri anunta foarte clar ca acorda credite si pentru rau-platnici, adica pentru restantierii altor credite anterioare. Spre exemplu, Viva Credit, o societate nebancara ce acorda credite rapide pana la salariu, ne spune foarte clar ca oferta lor este valabila si pentru aceasta clasa de clienti.

Regulile sunt diferite de la o societate la alta, majoritatea neacceptand restantieri, insa, sunt si cateva care o fac, solicitand in schimb un cost mai ridicat al acordarii imprumuturilor.

De regula, rau-platnicilor le sunt alocate creditele rapide, adica, cele ce se acorda intr-un interval scurt de timp, sumele imprumutate fiind mici, de ordinul catorva sute, pana la maxim cateva mii de lei.

Ne asteptam ca aceste credite pentru rau-platnici sa continue in aceasta forma si in 2015, poate chiar sa mai apara societati nebancare noi care sa vina cu oferte in aceasta directie. Insa, este clar ca nu vor exista riscuri in aceasta directie, sumele pastrandu-se totusi la un nivel foarte scazut.

Spre exemplu, ultima societate nebancara descoperita de noi in piata, Telecredit IFN, acorda credite de maxim 500 de lei pentru o prima accesare. Pentru clientii vechi, sumele pot ajunge la 1500 lei. Deci, riscuri minime pentru creditor, chiar daca discutam de clienti rau-platnici. Cat este dobanda la acest credit? Doar 4969%. Adica OAU! Ei, nu va speriati, nu este chiar atat de negru dracul. Fiind vorba de o suma mica imprumutata pe un interval de timp de maxim 30 de zile, dobanda aferenta, vorbim de dobanda anuala efectiva, pare cu adevarat impresionanta, insa, nu poti sa compari mere cu pere, chiar daca obligativitatea acestor societati de a lucra cu dobanda anuala efectiva, le cam pune bete-n roate. In fine, este bine totusi sa stie clientii cu ce au de-a face, deci, ficare ia partea plina a paharului.

Concluzionand, dupa parerea noastra, creditele rapide pentru restantieri in 2015 vor fi aproximativ la acelasi nivel ca si in prezent.
Custom Search